Kurser

Välkommen till vår keramikkurs i Dalarna

Hos oss på Krukmakeri Krukan på Mon kan du dreja under en helgkurs i keramik, men även ta en längre keramikkurs i stengods eller bara prova på att vara keramiker.

Säsong 2024: I maj månad startar vi åter upp kursverksamheten i krukmakeriet.

Att gå på keramikkurs gör att du kan förverkliga dina leriga drömmar inom keramikens värld. Men för att kunna hjälpa till att uppfylla dina leriga drömmar så är det lättast att se vilka planerade och aktuella kurser som finns här nedan.

Skulle du däremot inte hitta en någon kurs som passar dig, eller vill du ha ett privat arrangemang för en keramikkurs, tveka inte att höra av dig via telefon 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.

COVID-19 är fortfarande ett orosmoment i vår omvärld och vi anpassar också kurserna efter det. Men för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att: ”Om du skulle känna någon typ av symtom inför en kursstart, stanna hemma!” Kostnadsfri avbokning!

För dig som önskar boende i samband med keramikkurserna rekommenderar vi Siljansnäs Stugby, som ligger på promenadavstånd från Krukmakeriet.


Kursavgifter betalas via faktura före kursstart.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.
Materialkostnaden för den brända leran (keramik) är 225:-/kg = 2 bränningar, glasyr och engobe (färger).


Keramikkurs på en dag ”Lerans magiska värld” (4 timmar) kl. 13-17


I den här kursen som heter ”Lerans magiska värld” hjälper vi dig att med lust och nyfikenhet känna på hur det är att arbeta med lera. Här får du fri tillgång till lera för drejning, en härlig upplevelse du garanterat tar med dig härifrån. Varmt välkommen! 

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Pris: 1 495 kr / person
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.

Skicka intresseanmälan för Lerans magiska värld här!


Keramikkurs över en helg (Helgkurs) 8 timmar (kl. 13-17)

Drejkurs i Dalarna
Skapelser från deltagare på en keramikkurs
Exempel på vad andra har drejat och kavlat under sin keramikkurs.

I denna helgkurs i keramik får du arbeta med lera, detta fantastiska material som kräver både tålamod och närvaro. Vi på Krukmakeri Krukan på Mon erbjuder dig en unik möjlighet att i studion tillsammans med krukmakare Silva ”prov på” leran och dess möjligheter.

Du kommer under en helg (4 timmar/dag) ha fri tillgång av stengodslera för att testa, skruva, klämma, platta och kanske för den vågade: ge dig på att dreja. Krukmakaren Silva finns tillgänglig och hjälper dig naturligtvis under hela helgkursen. Ett lustens och nyfikenhetens tillfälle att utmana kreativiteten i ett uråldrigt material.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Är det intressant att ta en helgkurs i keramik? Hör av dig till krukmakaren Silva via telefon 070 332 64 24 eller epost info@krukanpamon.se.

Vi är på plats i Krukmakeriet, se här hur du hittar till oss.

Vi bjuder på frukt och fika under helgen.

Pris:  2 995 kr / person
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.


Keramikkurs i Stengodslera (14 timmar)

För endast 2–3 kursdeltagare / gång

Med hänsyn till det stora intresset för att arbeta med lera har vi nu äntligen anpassat en keramikkurs i Stengodslera, där vi vill att du som deltagare ska känna dig trygg med utrymmet i vårat krukmakeri. Under kursens gång kommer du ha tillgång till utrustning, för att exempelvis dreja, och material i krukmakeriet samt få sakkunnig handledning av krukmakaren Silva.

Vårat krukmakeri erbjuder såväl möjlighet att dreja vid två drejskivor, eller att kavla vid kavlingsbordet samt ett stort gemensamt arbetsbord. Här finns även en sitthörna med massor av keramikböcker att bläddra i och naturligtvis tillgången av alla små redskap som en krukmakare behöver. Tänk gärna på att boka din tid så snart som möjligt, för att kunna få dina alster hem till dig.

Vi vill ge alla chansen till en keramikkurs och därför erbjuder vi olika datum på kursstart, helt anpassad efter din grupp.

Upplägg för keramikkurs Stengodslera

Den veckan som vi startar upp kursen tillsammans, alltså under kursens första vecka träffas vi tre (3) gånger i 3,5 timmar och koncentrerar oss på lerans möjligheter och egenskaper. Totalt 10,5 timmar

Därefter, under Vecka 2–4, behöver leran torka för och sen brännas en första gången och då har vi ingen träff.

När vi sen träffas igen, under Vecka 5 (2,5 timmar), efter att leran torkat och blivit skröjbränt, så träffas vi och glaserar. Här får du möjligheten att sätta ännu mer personlighet i det du gjort.

Den avslutande veckan, Vecka 6 (1 timme), alltså en vecka efter att vi glaserat så träffas vi för en slutlig genomgång och har en avslutning av kursen. I samband med den här träffen får du nu ta med dig det du gjort hem.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Glöm inte att snarast anmäla dig och dina vänner om det här är en kurs som passa er.

Pris:  4 495 kr / person

Skicka intresseanmälan för Keramikkurs i Stengods här!


Hittade du inte hitta en någon kurs som kändes intressant? Tveka inte att höra av dig via telefon 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.

Glöm inte bort att för dig som önskar boende i samband med kurserna rekommenderar vi Siljansnäs Stugby, som ligger på promenadavstånd från Krukmakeriet.