Kurser

Välkommen till vår keramikkurs i Dalarna

Hos oss på Krukmakeri Krukan på Mon kan du dreja under en helgkurs i keramik, men också ta en längre keramikkurs i stengods eller bara prova på att vara keramiker.

Att gå på keramikkurs gör att du kan förverkliga dina leriga drömmar inom keramikens värld. Men för att kunna hjälpa till att uppfylla dina leriga drömmar så är det lättast att se vilka planerade och aktuella kurser som finns här nedan.

Skulle du däremot inte hitta en någon kurs som passar dig, eller vill du ha ett privat arrangemang för en keramikkurs, tveka inte att höra av dig via telefon 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.

Med hänsyn till COVID-19 så anpassar vi självklart alla kurser är efter gällande regler och rekommendationer. Det gör att vi även håller oss konstant uppdaterade och informerade. Eftersom att kurserna är anpassade sker betalning för Prova på, Workshop och Prova på med barn i direkt anslutning till start.

Därför rekommenderar vi att, om du skulle känna någon typ av symtom inför en kursstart, stanna hemma! Kostnadsfri avbokning!

För dig som önskar boende i samband med keramikkurserna rekommenderar vi Siljansnäs Stugby, som ligger på promenadavstånd från Krukmakeriet.


Keramikkurs i Stengodslera (14 timmar)

För endast 2–3 kursdeltagare / gång

Med hänsyn till det stora intresset för att arbeta med lera har vi nu äntligen anpassat en keramikkurs i Stengodslera, där vi vill att du som deltagare ska känna dig trygg med utrymmet i vårat krukmakeri. Under kursens gång kommer du ha tillgång till utrustning, för att exempelvis dreja, och material i krukmakeriet samt få sakkunnig handledning av krukmakaren Silva.

Vårat krukmakeri erbjuder såväl möjlighet att dreja vid två drejskivor, eller att kavla vid kavlingsbordet samt ett stort gemensamt arbetsbord. Här finns även en sitthörna med massor av keramikböcker att bläddra i och naturligtvis tillgången av alla små redskap som en krukmakare behöver. Tänk gärna på att boka din tid så snart som möjligt, för att kunna få dina alster hem till dig.

Vi vill ge alla chansen till en keramikkurs och därför erbjuder vi olika datum på kursstart, helt anpassad efter din grupp.

Upplägg för keramikkurs Stengodslera

Den veckan som vi startar upp kursen tillsammans, alltså under kursens första vecka träffas vi tre (3) gånger i 3,5 timmar och koncentrerar oss på lerans möjligheter och egenskaper. Totalt 10,5 timmar

Därefter, under Vecka 2–4, behöver leran torka för och sen brännas en första gången och då har vi ingen träff.

När vi sen träffas igen, under Vecka 5 (2,5 timmar), efter att leran torkat och blivit skröjbränt, så träffas vi och glaserar. Här får du möjligheten att sätta ännu mer personlighet i det du gjort.

Den avslutande veckan, Vecka 6 (1 timme), alltså en vecka efter att vi glaserat så träffas vi för en slutlig genomgång och har en avslutning av kursen. I samband med den här träffen får du nu ta med dig det du gjort hem.

Glöm inte att snarast anmäla dig och dina vänner om det här är en kurs som passa er.

Pris:  3 795 kr
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.
En materialkostnad för den brända leran (keramik) tillkommer med 150:-/kg. Detta inkluderar allt, däribland två bränningar, glasyrer och engober (färger).

Skicka intresseanmälan för Keramikkurs i Stengods här!


Keramikkurs på en dag ”Lerans magiska värld” (4 timmar) kl. 13-17

I den här workshopen som heter ”Lerans magiska värld” hjälper vi dig att med lust och nyfikenhet känna på hur det är att arbeta med lera. Här får du fri tillgång till lera för drejning, en härlig upplevelse du garanterat tar med dig härifrån. Varmt välkommen! 

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Pris: 1 495 kr
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.

Skicka intresseanmälan för Workshop här!


PROVA PÅ (2 timmar)
Barn med Vuxen (kl. 10-12 el. 13-15)

Ung kille som gått keramikkurs

Krukan på Mon erbjuder er en unik möjlighet att tillsammans i studion ”prov på” lera i all enkelhet.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Datum och tid enligt överenskommelse.

Pris: 795 kr / vuxen med 1 barn
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.

Skicka intressanmälan för Prova på för barn med vuxen här!


Keramikkurs över en helg (Helgkurs) 8 timmar (kl. 13-17)

Skapelser från deltagare på en keramikkurs
Exempel på vad andra har drejat och kavlat under sin keramikkurs.

I denna helgkurs i keramik får du arbeta med lera, detta fantastiska material som kräver både tålamod och närvaro. Vi på Krukmakeri Krukan på Mon erbjuder dig en unik möjlighet att i studion tillsammans med krukmakare Silva ”prov på” leran och dess möjligheter.

Du kommer under en helg (4 timmar/dag) ha fri tillgång av stengodslera för att testa, skruva, klämma, platta och kanske för den vågade: ge dig på att dreja. Krukmakaren Silva finns tillgänglig och hjälper dig naturligtvis under hela helgkursen. Ett lustens och nyfikenhetens tillfälle att utmana kreativiteten i ett uråldrigt material.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Är det intressant att ta en helgkurs i keramik? Kontakta Krukmakaren Silva för ett tidsförslag under en helg.

Vi bjuder på frukt och fika under helgen.

Pris:  2 995 kr
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.

Skicka intresseanmälan för helgkurs här!


Hittade du inte hitta en någon kurs som kändes intressant? Tveka inte att höra av dig via telefon 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.

Glöm inte bort att för dig som önskar boende i samband med kurserna rekommenderar vi Siljansnäs Stugby, som ligger på promenadavstånd från Krukmakeriet.