Kurser

Välkommen till vår keramikkurs i Dalarna

Hos oss på Krukmakeri Krukan på Mon kan du dreja under en helgkurs i keramik, men även ta en längre keramikkurs i stengods eller bara prova på att vara keramiker.

Säsong 2024: I maj månad startar vi åter upp kursverksamheten i krukmakeriet.

Att gå på keramikkurs gör att du kan förverkliga dina leriga drömmar inom keramikens värld. För att kunna hjälpa till att uppfylla dina leriga drömmar så är det lättast att se vilka planerade och aktuella kurser som finns här nedan.

Skulle du inte hitta en någon kurs som passar dig, eller vill du ha ett privat arrangemang för en keramikkurs, tveka inte att höra av dig via telefon 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.

För dig som önskar boende i samband med keramikkurserna rekommenderar vi Siljansnäs Stugby, som ligger på promenadavstånd från Krukmakeriet.


Kursavgifter betalas via faktura före kursstart.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.
Materialkostnaden för den brända leran (keramik) är 225:-/kg = 2 bränningar, glasyr och engobe (färger).


Keramikkurs på en dag ”Lerans magiska värld” (4 timmar) kl. 13-17

Utforska en dag fylld av kreativitet och konstnärlig utforskning i vår inspirerande drejkurs, ”Lerans magiska värld”. Välkommen till en spännande resa där vi väcker passionen för keramik till liv och ger dig verktygen för att skapa fantastiska verk.

Under kursens gång kommer du att uppleva lerans mångsidighet och lära dig grundläggande och avancerade drejningstekniker. Vår erfarna keramiker kommer att guida dig genom varje steg och ge dig feedback för att hjälpa dig att utveckla din konstnärliga förmåga.

Vår kursmiljö är fylld av inspiration och kreativitet, perfekt för att låta din fantasi flöda fritt. Oavsett om du är en nybörjare som vill prova på keramik för första gången eller en erfaren konstnär som vill förbättra dina färdigheter, så är vår kurs skräddarsydd för att möta dina behov och önskemål.

Vi strävar efter att skapa en positiv och stödjande lärmiljö där du kan känna dig fri att utforska och utveckla din konstnärliga röst. Genom att erbjuda fri tillgång till högkvalitativ lera och personlig handledning, gör vi det möjligt för dig att uppnå dina konstnärliga mål.

Missa inte chansen att ta din passion för keramik till nästa nivå. Anmäl dig till vår keramikkurs idag och låt oss tillsammans utforska ”Lerans magiska värld”

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Pris: 1 495 kr / person
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.

Skicka intresseanmälan för Lerans magiska värld här!


Keramikkurs över en helg (Helgkurs) 8 timmar (kl. 13-17)

Drejkurs i Dalarna
Skapelser från deltagare på en keramikkurs
Exempel på vad andra har drejat och kavlat under sin keramikkurs.

Förundras av keramikens charm i vår exklusiva drejkurs. Här hos Krukmakeri Krukan på Mon får du chansen att fördjupa dig i konsten att arbeta med lera tillsammans med vår skickliga krukmakare, Silva. Keramikkursen ger dig chansen att utforska de många möjligheterna som detta fantastiska material har att erbjuda.

Under en helg (4 timmar per dag) kommer du att få tillgång till stengodslera för att experimentera, forma och skapa. Du kan skapa genom att prova olika tekniker som att skruva, klämma och platta till att våga dig på drejning. Du kommer att få utmana dig själv och utforska din kreativitet på ett helt nytt sätt för att bli din egna keramiker.

Silva kommer att vara där för att vägleda och stödja dig genom hela kursen, vilket ger dig möjligheten att utveckla dina färdigheter och låta din konstnärlighet blomstra.

Anmäl dig till vår spännande drejkurs idag och låt oss tillsammans skapa fantastiska konstverk i leran!

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Är det intressant att ta en helgkurs i keramik? Hör av dig till krukmakaren Silva via telefon 070 332 64 24 eller epost info@krukanpamon.se.

Vi är på plats i Krukmakeriet, se här hur du hittar till oss.

Vi bjuder på frukt och fika under helgen.

Pris:  2 995 kr / person
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.


Keramikkurs i Stengodslera (14 timmar)

För endast 2–3 kursdeltagare / gång

Med hänsyn till det stora intresset för att arbeta med lera har vi nu äntligen anpassat en keramikkurs i Stengodslera, där vi vill att du som deltagare ska känna dig trygg med utrymmet i vårat krukmakeri. Under kursens gång kommer du ha tillgång till utrustning, för att exempelvis dreja, och material i krukmakeriet samt få sakkunnig handledning av krukmakaren Silva.

Vårat krukmakeri erbjuder såväl möjlighet att dreja vid två drejskivor, eller att kavla vid kavlingsbordet samt ett stort gemensamt arbetsbord. Här finns även en sitthörna med massor av keramikböcker att bläddra i och naturligtvis tillgången av alla små redskap som en krukmakare behöver. Tänk gärna på att boka din tid så snart som möjligt, för att kunna få dina alster hem till dig.

Vi vill ge alla chansen till en keramikkurs och därför erbjuder vi olika datum på kursstart, helt anpassad efter din grupp.

Upplägg för keramikkurs Stengodslera

Den veckan som vi startar upp kursen tillsammans, alltså under kursens första vecka träffas vi tre (3) gånger i 3,5 timmar och koncentrerar oss på lerans möjligheter och egenskaper. Totalt 10,5 timmar

Därefter, under Vecka 2–4, behöver leran torka för och sen brännas en första gången och då har vi ingen träff.

När vi sen träffas igen, under Vecka 5 (2,5 timmar), efter att leran torkat och blivit skröjbränt, så träffas vi och glaserar. Här får du möjligheten att sätta ännu mer personlighet i det du gjort.

Den avslutande veckan, Vecka 6 (1 timme), alltså en vecka efter att vi glaserat så träffas vi för en slutlig genomgång och har en avslutning av kursen. I samband med den här träffen får du nu ta med dig det du gjort hem.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Glöm inte att snarast anmäla dig och dina vänner om det här är en kurs som passa er.

Pris:  4 495 kr / person

Skicka intresseanmälan för Keramikkurs i Stengods här!


Hittade du inte hitta en någon kurs som kändes intressant? Tveka inte att höra av dig via telefon 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.

Glöm inte bort att för dig som önskar boende i samband med kurserna rekommenderar vi Siljansnäs Stugby, som ligger på promenadavstånd från Krukmakeriet.