Kurser

Krukmakeri Krukan på Mon har förmånen att hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. Nedan ser du de planerade och aktuella kurserna. Skulle du önska ett privat arrangemang för kurser, tveka inte att höra av dig via tel. 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.


KREATIVT SKAPANDE (15 timmar över 5 träffar, Torsdagar)

Med eller utan erfarenhet välkomnas du att vara med i en resa genom ”Kreativt skapande med stengodslera”. Du, tillsammans med dina kurskamrater, kommer att kunna skapa något du är stolt över och kan ta med hem för att visa vänner, nära och kära. Kursen kommer att hållas utav Krukmakaren Silva och vi kommer att vara i själva hjärtat av skapandet, studion på Krukmakeri Krukan på Mon.

Kursen går ut på att du kommer att prova de grundläggande teknikerna inom keramiken; tumning, kavling, ringling, drejning, engobering samt glasering. Tillsammans med kursdeltagarna så formas både lera och kursen efter era önskemål och idéer. Krukmakaren Silva kommer finnas med för att du ska få hjälp att hitta den rätta tekniken för just din idé!

Önskar du delta? Krukmakaren kommer att behöva din bindande anmälan senast den 24 januari 2019. (vi behöver vara minst 5 deltagare/kurs)

Den här kursen finns uppdelad i två alternativ, antingen
Dagkurs kl. 13-16 eller Kvällskurs kl. 18-21

Vi träffas en gång varje vecka, på torsdagar och vi kommer totalt att ha 5 träffar totalt. Varje tillfälle är 3 timmar långt. Vi börjar den första träffen med en kortare introduktion i lerans värld. Krukmakaren Silva bjuder på frukt och fika under tillfällena som vi träffas.

Start 7/2 (v. 6)

28/2 (v. 9) är det uppehåll för den 1:a bränningen.

Slut 14/3 (v. 11)

Pris:  2500 kr/kurs + material*
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.

* Materialkostnad tillkommer för de brända skapelserna. I materialkostnaden ingår lera, engobe, glasyr samt bränningar. Det gör att du kan få med dig din skapelse hem.

Skicka intressanmälan för Kreativt skapande här!

PROVA PÅ (8 timmar)

Lera, detta fantastiska material som kräver både tålamod och närvaro. Krukmakeri Krukan på Mon erbjuder dig en unik möjlighet att i studion tillsammans med krukmakaren Silva ”prov på” leran och dess möjligheter.

Du kommer under en helg (4 timmar/dag) ha fri tillgång av stengodslera för att testa, skruva, klämma, platta och kanske för den vågade: ge dig på att dreja. Krukmakaren Silva finns tillgänglig och hjälper dig naturligtvis under hela prova-på tillfället. Ett lustens och nyfikenhetens tillfälle att utmana kreativiteten i ett uråldrigt material.

Vill du behålla något av det du åstadkommit så tillkommer materialkostnad och eventuell frakt.

Önskar du att prova på lerans värld? Krukmakaren kommer att behöva din bindande anmälan senast den 21 januari 2019. (vi behöver vara minst 5 deltagare)

Helgkurs 2-3 februari 2019.
Vi börjar den första träffen med en kortare introduktion i lerans värld.
Lördag kl. 11.00-15.00
Söndag kl. 11.00-15.00

Vi bjuder på frukt och fika under helgen.

Önskas boende?! Kontakta oss innan bokning!

Pris:  1500 kr
Kursavgiften betalas via faktura före kursstart.

Skicka intresseanmälan för Prova på här!

Kontakta oss gärna kring frågor och bokning via tel. 070 332 64 24 eller info@krukanpamon.se.