Krukmakaren

På en södersluttning fylld av möjligheter lever jag mitt liv som konsthantverkare. Leran är mitt arbetsmaterial. Skapandet av tomrum omslutet av glasyr ger mig utkomsten.

Med flera utbildningar och många års praktiserande i lerans värld är det fortfarande avtrycken från handens arbete som gör hantverket. För mig är det självklart och viktigt att vara ett alternativ till den industriella tillverkningen.

I mitt krukmakeri tillverkas all keramik från grunden, av mig.

Att blandar egna glasyrer är dessutom en utmaning i silikatkemi. Sven Hofverberg introducerade mig 1985 i glasyrens fantastiska värld.

Bruks-keramiken görs i stengodslera. Då tål den både maskindisk, mikro- och ugn. Alltid med blyfria glasyrer, bra vardagskeramik m.a.o. Exempelvis har Ejendals köpt kaffekoppar med vårat njutningstecken på, för att ge sina anställda/kunder. Masesgården servera nyttigheter ur vår keramik. I den här leran gör vi också kakel och handfat som då kan liknas med klinkerns kvalitet, starkt och tåligt!

I samarbete med eldens öppna lågor bränner jag  konst-keramiken. Helt unikt gods, fylld av glädje, kärlek och de fyra elementen  jord, eld, luft och vatten. Konstföreningar samt privatpersoner handlar ofta den här typen av keramik hos oss. Det är också den  som vi deltar med vid konstutställningarna.